Nu kör vi igång ännu mera 5G 

Telenor har vunnit delar av nätet i 5G-auktionen och har redan nu aktiverat det spektrum vi fått. Det betyder att du som kund nu kan surfa i hastigheter på över 1 Gbit/s på hela 37 orter runt om i landet. Samtidigt som vi bygger ut vårt 5G-nät över hela landet tillsammans med Ericsson och Nokia. 

I oktober lanserade vi ett omfattande 5G-nät i centrala Stockholm. Nu har mobilnätet även aktiverats på flertalet orter runt om i landet. På det här platserna får du möjlighet att testa på att surfa supersnabbt i 5G-hastigheter

 – Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter. Jag har hela tiden sagt att vi ska erbjuda våra kunder hastigheter på 1 Gbit/s och det kan vi nu göra på 37 orter i Sverige, säger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige. 

Arbetet med att bygga ut nätet på befintliga orter samt ta 5G till nya städer fortsätter. Det innebär att surfupplevelsen och mobiltäckningen kommer förbättras löpande. De städer och orter som idag omfattas av vårt 5G-nät sträcker sig från Malmö till Luleå, från Storstockholm till Göteborg. Vid slutet av 2023 ska 99,9% Sveriges befolkning ha tillgång till vårt 5G-nät. 

Totalt kommer mobilnätet att byggas ut med cirka 60 procent, vilket innebär tusentals nya basstationer i hela Sverige och möjliggör högre hastigheter och förbättrad täckning runtom i landet 

Här kan nu du nu 5G-surfa upp till hastigheter på över en 1 Gbit/s