5G kommer ge oss en spejsad verklighet

Vill du käka lunch med en hollywoodstjärna? Eller kanske zooma in på en vacker vy? Eller varför inte jämföra priset mellan olika butiker. Inom bara några år kan det vara möjligt med hjälp av ett par glasögon. Inte bara vanliga som hjälper dig att läsa såklart, utan AR-glasögon. Och den tekniken kommer att möjliggöras av 5G.

Augmented Reality, AR, betyder förstärkt verklighet och innebär att vi kan uppleva en verklig miljö som förstärks med element som är skapade av en dator. Det kan handla om ljus, video, GPS-data och i framtiden kanske att du kan käka lunch med din favoritskådis. 

Tekniken har funnits ett tag och syns bland annat i de filter vi kan lägga till på olika sociala medier. Men den fortsätter att ständigt förbättras. Och med 5G kommer tekniken att kunna tas till helt nya nivåer. Snart kanske det räcker med att ta på dig ett par glasögon för att få en förstärkt verklighet.

Men för att det ska fungera så krävs det också en snabb uppkoppling som kan få allt att hända i realtid. Och det är precis det 5G kommer att göra. Men hastigheter som är runt det tiodubbla mot dagens. Alltså upp till 1Gbit/s så kan vi nyttja den teknik som redan finns fullt ut, och skapa helt ny med bara vår fantasi som gräns.

Allt från att kunna få prisjämförelser direkt i glasögonen till att kunna se ett lejon vandra i trädgården. Eller varför inte ha din idol sjunga på din födelsedag i vardagsrummet. Med ljudet och videon så realistisk att du tror att hen verkligen står där. Visst är framtiden häftig?

 

 

Relaterade artiklar:

En framtid utan språkbarriärer

Tänk dig att du är ute och reser, när vi kan göra det igen alltså, och du ska beställa mat på restaurang. Och språket är inte längre ett problem, för allt direktöversätts. Visst låter det som en cool framtidsgrej? Det är faktiskt inte så långt fram i tiden.

Hoppa in i den virtuella 5G-världen

Det svåra med att dejta online har ju egentligen alltid varit att det blir lite stelt och tråkigt att skriva massa meddelanden fram och tillbaka. Men möjligheten att dejta i ett virtuellt chattrum med hjälp av VR finns faktiskt redan.