Förköpsinformation för bredband via fiber – företag

Här kan du läsa mer om våra villkor för bredband via fiber.

Anslutningsavgift

Anslutningsavgiften är en engångsavgift på 500 kr exkl. moms som tas ut i samband med att du köper nytt bredband. Beställer du med 24 månaders bindningstid så bjuder vi på avgiften.

Bindningstid och uppsägningstid

Du kan välja mellan 0 och 24 månaders bindningstid. Uppsägningstiden för bredband via fiber är 3 månader.


Nätavgift

Vissa stadsnät lägger till en nätavgift som faktureras av stadsnäten själva. Kontakta respektive stadsnät för exakta prisuppgifter.


Erbjudande

Med vårt erbjudande Try and Choose kan du testa utvalda hastigheter för 549 kr/mån i 6 månader. Detta gäller när du beställer nytt abonnemang med 24 månaders bindningstid. Efter 6 månader återgår det till ordinarie pris och du kan kostnadsfritt byta till en högre eller lägre hastighet.

Fakturaavgift

  • Pappersfaktura: 0 kr/mån
  • E-faktura (EDI): 0 kr
  • Autogiro: 0 kr

Betalningsvillkor 30 dagar netto.
Faktureringsperiod var tredje månad.

Bredbandshastigheter

Sök på din adress för att se vilken hastighet du kan få. Tekniska begränsningar gör att de inte kan levereras till alla adresser.

Bredband 1000: 500-1000 Mbit/s. Vårt snabbaste bredband för dig som vill ha det allra bästa. Bra för er som är många på företaget.

Bredband 500: 250-500 Mbit/s. Ett riktigt snabbt bredband som rekommenderas till er som är många på företaget.

Bredband 250: 150-250 Mbit/s. För er som använder internet mycket, laddar ner en del filer och som är några fler på företaget.

Bredband 100: 60-100 Mbit/s. För dig som använder internet mycket och laddar ner en del filer.

Bredband 10: 6-10 Mbit/s. För dig som har en normal internetanvändning och e-post och/eller webbhotell hos en extern leverantör.

Kostnader för hårdvara

Ny kund
När du beställer bredband ingår en wifi-router kostnadsfritt (som lån). Du behåller routern så länge du är bredbandskund hos oss.

Routerbyte ingår vid byte till en hastighet som kräver en annan router än vad som finns registrerat på kundbilden, i övrigt sker uppgradering till lån av en annan router mot en engångsavgift på 796 kr exkl.moms.

Routern ingår i abonnemanget och ska vid uppsägning av bredbandet returneras till Telenor. Telenor förbehåller sig att ta ut en avgift på 695 kr (Telenor i4882-router) exkl. moms eller på 500 kr exkl.moms (övriga routers) för ej returnerad utrustning.

Redan kund
Om du inte redan har den nya wifi-routern kan du uppgradera till den för en engångskostnad på 796 kr exkl.moms. Routerbyte ingår om du byter till en hastighet som kräver en annan router. 

Uppsägning
Vid uppsägning av bredbandet ska routern skickas tillbaka till Telenor. Om den inte returneras inom 14 dagar skickas ett påminnelsebrev med en avgift på 695 kr exkl. moms (Telenor i4882 wifi-router) eller 500 kr exkl.moms (övriga routrar).

Villkor och ångerrätt

Om du behöver nå oss