Allt från Techday 2023

Teknikutvecklingen accelererar – hänger du med?

Årets Telenor Techday blev en stor succé! Nu ger vi dig chansen att se hela eventet igen, eller kanske till och med för första gången. Här har vi samlat artiklar, intervjuer, insikter och tips som förhoppningsvis kan inspirera till ytterligare fördjupning inom den nya teknikens möjligheter.

Ett event – två delar

Affärsnytta med ny teknik
Teknikutvecklingen går just nu i en rasande fart. Den skapar snabbare och smartare lösningar till många av dagens problem, och nya förutsättningar till ett bättre och hållbarare samhälle – och detta är bara början.

På scen:
Fredrik Lundberg, Head of AI, Data & Analytics, PwC
Dennis Helfridsson, VD, ABB Sverige
Max Ganholt, Streaming Solution Owner, IKEA
Jesper Börjesson, Head of Play & Inspirational Learning, Rejlers
Sara Thorson, Head of Concept Development, Ericsson
Bjørn Ivar Moen, VD, Telenor Sverige
Åsa Lenhoff, Hållbarhetschef, Telenor Sverige
Sara Kebert, Nätexpert, Telenor Sverige
Malina Borg Sigg, expert inom Edge Cloud & 5G-teknik, Telenor Sverige

Trygga och säkra företag
Där teknik skapar möjligheter, skapar människor värde. Det är när dessa möts som de stora innovationerna sker. Men hur ser vi till att värdefulla idéer får lika mycket utrymme som skydd?

På scen:
Petra Klein, Group CISO/Head of Group Information Security, Swedbank
Sandra Barouta Elvin, Nationell säkerhetschef, Microsoft
Jacob Henricson, Head of IT Strategy and Security, Skanska
Andreas Goding, Säkerhetschef, Telenor Sverige
Jonas Edén, Chief Marketing Officer, Telenor Företag
Jessica Levin, säljchef large accounts, Telenor Företag

  

Insikter från Telenor Techday

Årets Techday fokuserade på två områden – hur företag kan skapa affärsnytta med ny teknik och hur vi skapar fler säkra och trygga företag. Högaktuella ämnen i ständig utveckling där de inbjudna gästerna bidrog till intressanta diskussioner.

Vi svarar på era frågor

Årets Techday blev en både inspirerande och spännande dag. Och vilken otroligt engagerad publik vi hade. Vi fick in så många intressanta frågor att vi inte hann ta upp dem alla under själva eventdagen. Nu har Telenors experter besvarat era frågor och vi har samlat svaren här.


Intervjuer med några av våra talare

Dennis Helfridsson, VD, ABB Sverige

Petra Klein, Group CISO/Head of Group Information Security, Swedbank

Jesper Börjesson, Head of Play & Inspirational Learning, Rejlers

Jacob Henricson, Head of IT Strategy and Security, Skanska

"Alla drabbas av incidenter – det värsta du kan göra är att inte berätta om det. Dela i stället med er och lär av varandra"

Sandra Barouta Elvin, Nationell säkerhetschef, Microsoft

”Att skapa en säkerhetskultur internt är A och O”

Säkerhetsriskerna mot företag växer, och det förebyggande arbetet är därför viktigare än någonsin. Idag börjar 90 procent av cyberattackerna med människor, som nu blir en alltmer central aktör i arbetet mot en säkrare vardag. Petra Klein, CISO på Swedbank, berättar om individens ansvar och hur anställda är bolagens första linjens försvar.

”Ansvarsfull AI bidrar till att göra företag och samhällen bättre”

Det råder inga tvivel om att AI på kort sikt kommer att bli en allt större del av vår vardag. Med många nya verktyg som blir tillgängliga på fler plattformar och i forum, krävs nu ett annat synsätt på hur vi bäst nyttjar dessa. Fredrik Lundberg, Head of AI, Data & Analytics PwC, berättar om vikten av ansvarsfull AI, och hur företag bör agera för att på ett strategiskt och hållbart sätt implementera AI i sin verksamhet.

  

2024_spaningar_telenor_555x250.jpg
5 spaningar från Telenors experter inför 2024
När teknikutvecklingen accelererar kan det vara svårt för företag att hänga med. Vi bad därför fem Telenor-experter med olika specialområden att dela med sig av sina främsta spaningar inför 2024. Det här ska du ha koll på för att ligga steget före.
Läs artikeln här

Jimmy_Ahlstrand_Telenor_555x250.jpg
8 tips på AI-böcker för dig som vill lära dig mer
AI var ett återkommande samtalsämne under Techday. Om du vill lära dig mer om den nya tekniken finns det litteratur som är värd att sätta tänderna i. Här tipsar Jimmy Ahlstrand, Telenors chef för Corporate Affairs, om böcker som handlar om AI för olika typer av kunskapsnivåer.
Läs artikeln här

  

Kontakta oss

Boka möte med våra experter

Många företag står inför ett vägskäl idag. Ny teknik skapar nya möjligheter – men vad är rätt väg för ditt företag? Vi jobbar dagligen med dessa frågor för kunder från olika branscher och av olika storlek. Vi står redo att dela med oss av våra erfarenheter – boka in ett möte idag och ta ett steg på rätt väg för ditt företag.


Vi har rätt lösning för ditt företag

mobila_privata_nat_telenor_360x220.png

Mobila Privata nät


Mobila Privata nät (MPN) är precis vad det låter som, företagets egna privata mobilnät som kan användas för att koppla samman människor, maskiner och prylar (både stora och små). Dels kompletterar den befintliga Wifi-, fiber- och LTE/4G-lösningar, dels tillför MPN extrema hastigheter, en hög säkerhet och ökad tillförlitlighet genom 5G-uppkopplingen. Det här ger er konkurrensfördelar i framtidens digitaliserade värld.
Läs mer om Mobila privata nät

natverk_sakerhet_telenor_360x220.png

Nätverk och säkerhet


De värden som vi människor skapar måste alltid skyddas. När teknikutvecklingen accelererar – och erbjuder nya affärsmöjligheter – måste vi kunna lita på att vår data och information hanteras på ett säkert sätt. Därför samarbetar Telenor med branschledande partners. Genom att kombinera styrkan av att vara operatör, med vår expertis som integratör, kan vi ta fram skräddarsydda lösningar och ser till att tekniken gör skillnad för ditt företag.
Läs mer om våra lösningar och tjänster

safezone_telenor_360x220.png

SafeZone


Nyligen lanserade Telenor den intelligenta säkerhetstjänsten SafeZone. Den ger dig och dina medarbetare ett skydd mot de flesta cyberhot på mobilnätet, både hemma och utomlands. SafeZone blockerar skadliga webbsidor och stoppar de flesta attacker, innan de ens når fram till dig. Snabbt och enkelt får du till tillgång till ett skydd för verksamheten och kan gå från oro till arbetsro.
Läs mer om SafeZone

"Innehållet och innovationerna är nyckeln till att nå våra klimatmål - och 5G är möjliggöraren"

Åsa Lenhoff, Hållbarhetschef, Telenor Sverige

Poddtips: Lär dig mer om 5G och Edge Computing

Vill du lära dig mer om 5G, Edge computing & IoT? Här kan du lyssna på ett avsnitt av podden ”Effekten” där Telenors expert Malina Borg Sigg intervjuas om den nya tekniken.

Vad är nästa steg för ert företag?

Boka rådgivning med en av våra experter. Genom att kartlägga era behov kan vi tillsammans hitta en skräddarsydd lösning som passar just ditt företag.