Bredband via mobilnätet

Bredband via mobilnätet är ett fast bredband med god täckning på din adress. Ett framtidssäkert alternativ till bredband via telejacket.

Laptop som använder bredband via mobilnätet.

 Se om du kan köpa bredband via mobilnätet. Om du kan få bredband via fiber kommer detta alternativ att visas istället så att du får snabbast möjliga alternativ.

Vad är bredband via mobilnätet?

 • Bredband via en router som är uppkopplad mot mobilnätet. På vissa adresser behövs även en antenn för att få bästa möjliga uppkoppling.
 • Detta är en fast bredbandslösning för ditt hem eller sommarstuga som passar bra i de fall du inte kan få bredband via fiber eller DSL.
 • Bredband via mobilnätet kallas även för FWA (Fixed Wireless Access) eller för Fast bredband via mobilnätet.
 • Surfa obegränsat i upp till 300 Mbit/s. Normalhastigheten är 10-40 Mbit/s ned, och 5-20 Mbit/s upp.

Vad kostar det?

 • 4G-routern plus ett abonnemang kostar 399 kr/mån i 24 månader.
 • 4G-routern och den externa antennen plus ett abonnemang kostar 499 kr/mån i 24 månader.
 • Installation av en extern antenn kostar 1295 kr efter RUT-avdraget som vår samarbetspartner Smartify ansöker om. Pris utan RUT-avdrag är 2355 kr. Se om du kan få RUT-avdrag här

Om den externa antennen

 • Ibland rekommenderar vi att man kompletterar routern med en antenn som sätts upp på fastighetens ytterfasad. Detta för att kunna ge en sån bra uppkoppling som möjligt. Vår antenn är redo för 5G.
 • Sök ovan för att få veta om du kan få bredband via mobilnätet. När du klickar dig vidare gör vi en sökning på hur täckningen ser ut på just din adress. Då kan du se om du behöver en extern antenn eller inte.
 • Vi samarbetar med företaget Smartify som kan, om du vill, komma hem till dig och montera antennen så att den riktar sig åt exakt rätt håll. Se bara till att du har fastighetsägarens tillstånd först.

Så här går det till:

1

Beställ

Beställ bredband via mobilnätet. Om du har blivit rekommenderad en extern antenn – fyll i beställningsformuläret av installationen på slutet.

2

Installera

Sätt i sim-kortet i routern som du fått via posten. Har du beställt installation av antennen kommer du att bli kontaktad av Smartify inom ett par dagar.

3

Klart!

Smartify kommer hem till dig på den överenskomna tiden och installerar den externa antennen i rätt riktning. Du kan nu börja att surfa direkt.

Samla och få rabatt

Få upp till 100 kr i rabatt i månaden när du samlar mobil, tv och bredband.

Fri frakt och retur

Smidigt att handla på webben.

Välutbyggt nät

Täckning för hela 99,9% av Sveriges befolkning.

Hjälp att handla? Chatta eller ring 0200-11 41 15 vardagar kl 8-18 och helger kl 10-17.

Fler erbjudanden

Tv-streaming 

 • Streama till tv:n, datorn, surfplattan eller mobilen när och var du vill.
 • Välj mellan olika streampaket från 74 kr/mån – i våra största paket ingår även HBO Max och Viaplay Film & Serier.

Mobiltelefoni

 • Välj allt mellan 4G surfpott upp till obegränsat.

Samla och få 100 kr i rabatt

 • Samla både bredbands- och mobilabonnemang hos oss och få 50 kr i rabatt varje månad.
 • Samla både bredbands-, mobil- och tv-abonnemang hos oss så får du hela 100 kr i rabatt varje månad!

Vanliga frågor och svar

 • Båda använder en router, hos oss är det 4G-routern Huawei B535. Men det finns två stora skillnader:

  • Mobilt bredband är något du kan ta med dig på resande fot, exempelvis i husbilen eller när du åker ut på landet.
  • Bredband via mobilnätet är en fast tjänst där en extern antenn oftast också sätts upp på fasaden för att förstärka signalerna från mobilmasten till routern. När du söker på din adress kommer vi att se om täckningen är tillräckligt bra eller om du behöver en extern antenn till just din adress. Du kan även lägga till en extern antenn ändå eftersom din surfupplevelse alltid blir bättre då, särskilt om du har tjocka utomhusväggar eller energifönster. Bredband via mobilnätet ska ses som ett alternativ till bredband via fiber eller bredband via telejacket/DSL.
 • Vår samarbetspartner Smartify tar hand om installationen. När du gjort din beställning kommer du till ett formulär som skickas direkt till dem. De hör av sig inom sju dagar och bokar en installation. Kontakta Smartify på 077-446 60 60 eller hej@smartify.se om du har några frågor om installationen.

  Priset på 1 295 kr är ett engångsbelopp, inklusive RUT-avdrag, och faktureras av Smartify. 

  Smartify tar hand om ansökan om RUT-avdrag. Se om du uppfyller kraven för att få RUT-avdrag här på Skatteverkets sajt. Obs: Om du inte kan få RUT-avdrag är kostnaden för installationen 2 355 kr istället för 1 295 kr.

 • Om du vill ha bästa möjliga täckning rekommenderar vi att vår samarbetspartner Smartify kommer hem till dig och sätter upp antennen. Vill du ändå sätta upp antennen själv – se till att skriva ner vilken riktning (mäts i grader) som ger bäst täckning. Detta ser du när du gör ett adressök på den här sidan.

  Tänk på att du måste äga huset, eller ha ägarens tillstånd, innan du sätter upp en utomhusantenn på husfasaden.