Surfplatta 7-10 tum – hitta en liten surfplatta som passar dig

Mer om små surfplattor hos Telenor

Liten surfplatta – vad är fördelarna?

En mindre surfplatta ligger oftast bättre i händerna och är inte så tung. Den är smidigare att ta med om du till exempel vill läsa en e-bok på resande fot. Eller om du för all del vill ha en lite större skärm än på mobilen och vill surfa hemma. Även barn brukar uppskatta en liten surfplatta då det är enklare för dem att hålla i den. Du kan läsa mer om surfplattor för barn här > 

Köpguide surfplatta 7-10 tum

  • Batteritid: Mindre surfplattor tenderar att ha kortare batteritid än sina större syskon. Om du använder surfplattan till att läsa böcker, surfa eller spela enklare spel så borde batteritiden inte vara ett problem.
  • Skärmstorleken ska ju passa för det du vill använda den till. Är det underhållning i form av streaming av filmer och serier borde en större skärm vara något att föredra. Även om det naturligtvis fungerar finfint även på mindre skärmar. Det som är skönt med mindre surfplattor är att de oftast väger mindre. Alltså blir de enklare att ta med sig och lättare att hålla en längre stund.
  • Minnesstorleken är en annan sak att överväga. Behöver du lagra massor av filer på surfplattan, som till exempel filmer eller bilder? På vissa surfplattor finns det även plats för minneskort om det är så att du behöver utöka minnet.
  • Operativsystem: Samsung använder sig av Android i sina surfplattor och passar kanske därför bättre för dig som använder dig av en mobiltelefon med Android. iPadOS och iOS som finns i Apples produkter är väldigt lika varandra och kan därför vara lättare att komma in i om du har en Apple-mobil sedan innan.

Små surfplattor hos Telenor

Hos Telenor kan du hitta surfplattor från bland annat Apple och Samsung. Här är några surfplattor som är drygt 10 tum stora: