Stor surfplatta: 11 tum och uppåt

Mer om stora surfplattor hos Telenor

Vare sig du vill ha en stor surfplatta från Apple eller Samsung så finns det flera att välja mellan. Stora surfplattor är perfekta för dig som streamar filmer, spelar eller behöver redigera bilder och dokument. Hos Telenor hittar du stora surfplattor som passar just dig.

Stor surfplatta – vad är fördelarna?

Den vanligaste skärmstorleken på surfplattor är runt 10 tum. Den storleken fungerar utmärkt till det mesta, men ibland behövs det lite mer yta. Det finns många fördelar att välja en surfplatta med större skärm, några av dem är:

  • Multitasking: Med en stor skärm så kan du ha flera appar uppe samtidigt utan att det stör, eller att en av apparna blir för liten att jobba med.
  • Redigera bilder eller filmer: Här behövs en bra, stor skärm för att få med alla detaljer. För att du ska få den bästa slutprodukten helt enkelt.
  • Titta på filmer och serier: För dig som inte har en tv, eller inte orkar ta med laptopen överallt, så är en stor surfplatta ett perfekt substitut.
  • Gaming: Få en riktigt grym upplevelse när du spelar dina favoritspel. En stor skärm tar gaming till nästa nivå.

Köpguide surfplatta 11-20 tum

Bäst är att utgå ifrån vad du kommer använda din nya surfplatta till. När det kommer till stora surfplattor så finns det ju många fördelar som vi nämnt här ovan. Nackdelen med en stor surfplatta är ju att den är något mer osmidig att ta med sig och den tar mer plats. Dock är den ju smidigare att ta med sig än en stor laptop. Några saker som du kan tänka på inför ditt köp av en stor surfplatta:

  • Minnesstorlek: Behöver du spara större filer som filmer på surfplattan behövs det en del minne. Det kan vara bra att köpa en surfplatta med minneskortplats ifall du behöver utöka ytterligare.
  • Skärmstorlek: När det kommer till stora surfplattor så väljer många en surfplatta med 12 tum eller större skärm. 12 tum är fortfarande relativt enkla att ta med sig medan en större surfplatta på 18 tum är något de flesta använder hemma.
  • Prestanda: Om du behöver hantera stora filer eller spelar på din surfplatta så behövs snäppet bättre prestanda. Allt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.
  • Batteritid: Större skärm betyder att den drar mer batteri. Men om du använder din stora surfplatta mestadels hemma så kan du enkelt ladda den när batteriet nästan är slut. Om du reser mycket och behöver ha tillgång till din surfplatta se till att köpa en med bra batteritid.
  • Uppkoppling: Många har wifi i hemmet eller på jobbet och kan då enkelt koppla upp sin surfplatta. Men om du inte har det eller om du ofta befinner dig långt ifrån ett wifi så kan du lägga till ett abonnemang med mobilt bredband eller köpa till ett sim-kort med surf som du kan sätta i din surfplatta.

Stora surfplattor hos Telenor