En wifi-router för dig som älskar design

Vår wifi-router med Wifi 6 är skapad för dig som både gillar design och att få bäst täckning. Den har vunnit tester, ett fint designpris och ingår fritt när du skaffar bredband via fiber!

Vit wifi-router.

ikon-router-ingar.jpg

Designpris

Wifi-routern är en vinnare av det heta designpriset Red Dot Design Award. 

ikon-wifi2.jpg

Snabbast wifi

Hurra! Enligt ett oberoende test av Excentis har vår nya router snabbast wifi.

ikon-tackning.jpg

Bäst täckning

Vår wifi-router vinner över konkurrenterna och når längst bort i 5 GHz-frekvensen. 

Telenors wifi-router i4882

En wifi-router designad för att synas! Sätt upp med fästen på väggen eller ställ den högt och luftigt där det passar dig. Routern, som är en av de snabbaste på marknaden, är värd 2 500 kr men ingår så länge du är bredbandskund hos Telenor.

Om du redan är kund, och vill uppgradera till den nya wifi-routern, kan du göra det för en engångskostnad på 995 kr. Du behåller den så länge du är kund hos oss. Ring oss på  020 222 222 så hjälper vi dig.

Prisvinnande design

Telenors wifi-router vann 2019 en av världens mest prestigefyllda designtävlingar – Red Dot Design Award. Vår svenska wifi-router är en uppdaterad modell av en tidigare framtagen produkt inom Telenor Group. Vi är superstolta över att nu kunna erbjuda vår lilla vita wifi-router fritt till alla våra nya bredbandskunder.

Bäst i test enligt Excentis

Hurra! Enligt Excentis tester har vår wifi-router snabbast wifi och bäst täckning. Då har vi jämförts med två av Sveriges största leverantörer. Inte så illa!

Upptäck Wifi 6

Den senaste wifi-teknologin är snabbare, stabilare och helt anpassad till din uppkopplade vardag.

Håll koll i appen

Dela ditt wifi, pausa surfen för barnen eller kolla täckningen i badrummet. Den här appen är smart!

Snabbare wifi? Javisst!

Med några enkla knep kan ditt wifi gå från snabbt till hisnande snabbt.

Dags att komma igång?

Har du fått din wifi-router och är redo att koppla in den? Det är lättare än du tror. Om du ändå vill ha hjälp, kika på vår guide så visar vi dig steg för steg. Inga konstigheter!

Kalaspris på bredband

Surfa blixtsnabbt med bredband från 299 kr/mån i 12 månader.  Vi skippar bindningstid, start- och fraktavgifter. 

Telenor wifi-router i4882, tekniska detaljer:

 • Mått: 207,8 x 179,5 x 76,94 mm
 • 2 st LAN-portar 1 000 Mbps, 1 st LAN-port 2 500 Mbps
 • Bandsteering & Beamforming
 • Downlink MU-MIMO och OFDMA
 • Strömstyrka nätadapter: 12V 3,5A
 • Wifi 5GHz: 802.11ax, 8x8 antenner
 • Wifi 2,4GHz: 802.11 ax, 4x4 antenner

Vanliga frågor

 • Med vår nyaste wifi-router surfar du snabbt och med suverän täckning. Wifi 6 ger dig en stabil och säker uppkoppling, även när du använder flera enheter samtidigt. Sa vi att den är så snygg att den förtjänar en plats utanför garderoben?

 • Lång! Om det inte står något i vägen så räcker den trådlösa signalen långt. Räckvidden begränsas av bland annat väggar, möbler och hur du har placerat routern hemma hos dig. Om din granne har en router så kan den också påverka hur bra ditt wifi är. Läs våra tips om hur du maxar ditt wifi.

 • Du kan ansluta alla datorer, mobiler och surfplattor som du har hemma. Liksom tv-apparater, skrivare och annan vanlig utrustning. Räkna med att uppkopplingen blir sämre om fler enheter använder den. Tänk också på att till exempel äldre datorer och mobiler kan göra ditt wifi långsammare eftersom det trådlösa nätverket anpassar sig till dem.Läs våra tips om hur du maxar ditt wifi.

 • Wifi 6 är den senaste versionen av wifi. Du surfar snabbt, med bättre täckning och dessutom med en ännu säkrare uppkoppling. 

  För att använda Wifi 6 behöver du en router med stöd för det, som Telenor wifi-router i4882. Din mobil, dator eller surfplatta behöver också ha stöd för tekniken.

  Här kan du läsa mer om Wifi 6

 • Alla moderna routrar har två frekvensband – 2,4 GHz och 5 GHz.

  • 2,4 GHz har längre räckvidd men lägre hastighet

  • 5 GHz har kortare räckvidd och högre hastighet

  Moderna routrar håller själva reda på vilken av de båda frekvenserna som är bäst att använda för den enhet som du kopplar upp, till exempel dator, mobil eller surfplatta. Det kallas för bandsteering.

 • På telenor.se/surfa-nu hittar du allt om hur du gör för att koppla in din router - oavsett om du just har plockat upp den ur kartongen eller redan börjat koppla in den själv.

  Toppen, ta mig till telenor.se/surfa-nu