Detta kan du göra i Telenor Familj

Här visar vi dig vilka funktioner just du kan använda i Telenor Familj.

I en familj har alla sin egen roll, och samma sak gäller för vårt abonnemang Telenor Familj. Du som tecknade och därmed står på abonnemanget är ägare. Du kan lägga till fler personer till abonnemanget, och dessa blir medlemmar. Nedan ser du vilka funktioner du som ägare eller medlem kan använda i Telenor Familj. Logga in i Mitt Telenor (antingen här på webben eller i appen) för att se vilka användare som tillhör abonnemanget.

Som ägare till huvudabonnemanget kan du administrera de olika medlemmarna. Det innebär att du kan:

 • lägga till och ta bort tjänster på dig själv och övriga familjen, bl.a. Föräldrakoll
 • fördela surf
 • ändra användarnamn
 • se den totala, varje enskild medlems och din egen dataförbrukning
 • se och fördela eventuell sparad surf

Det är också ägaren som får fakturan hem till sig. Du blir ägare genom att registrera dig i appen Mitt Telenor med ägarnumret som står i ditt avtal. 

För att du som ägare ska få tillgång till alla dina tjänster behöver du verifiera ditt ägarskap av abonnemanget. Här kan du läsa mer om hur det går till.  

Som medlem kan du inte göra några ändringar. Det är ägaren som sätter surfgränser, ändrar användarnamn med mera. Däremot kan du se din egen dataförbrukning och också familjens totala förbrukning. Du kan ta del av eventuell sparad surf, men det är ägaren som fördelar den. Tar surfen slut är det ägaren du måste prata med.

Om du som medlem har profilen Föräldrakoll är du spärrad från betalsamtal och data/samtal/sms i utlandet. Det är ägaren som hanterar Föräldrakoll. 

 

Lägg till nya användare till din familj

Genom att lägga till fler användare, d.v.s. medlemmar, till ditt abonnemang kan ni tillsammans dela på surfen. Vi kallar det att bilda familj. Ni kan vara upp till åtta stycken och ju fler ni är desto mer pengar sparar ni.

Här kan du läsa mer och lägga till användare till Telenor Familj

Föräldrakoll

Föräldrakoll är en kostnadsfri tjänst som ger dig kontroll över ditt barns mobilanvändande. Du som är ägare lägger enkelt till och hanterar Föräldrakoll i appen Mitt Telenor.

Läs mer om vad som ingår i tjänsten

Vanliga frågor

 • På samma sätt som vanligt. Men tänk på att 

  • Den surf du har sparat inte används förrän din ordinarie surf är slut.
  • Du kan behöva fördela surfen så att ni kan surfa för mer än ni brukar. Exempel: du har ett abonnemang på 30 GB och har satt surfgränser som gör att ni i familjen bara kan surfa upp 30 GB i månaden. Om du då har sparat surf så att du har 40 GB surf en månad, måste du fördela surfen så att ni kan utnyttja den surfen. 

  Mer om 'Spara oanvänd surf i 1 månad'

 • Du som har tjänsten 'Spara oanvänd surf i 1 månad' behöver inte göra någonting, men den sparade surfen används först när din ordinarie surf är slut. Om du inte använder all din ordinarie surf månaden efter att du har sparat den används den sparade surfen inte alls.