Extra sim-kort

Behöver du ett extra sim-kort till din surfplatta, eller till ditt barn som just fått sin första mobil? Oavsett vilket så ska du starta en Telenor Familj!

Du som har våra nya mobilabonnemang (tecknade fr o m 2018-09-06) kan starta Telenor Familj med möjlighet att lägga till upp till åtta användare. Det kan vara till exempel ditt barn eller en surfplatta. Du gör på samma sätt oavsett vad det extra sim-kortet ska användas till.

Även du med Telenor Frihet-abonnemang kan starta en familj eller utöka den med fler användare, men kommer då behöva uppgradera till något av våra nya abonnemang. Du kan läsa mer här under om hur du gör.

Osäker på vilket abonnemang du har? Det ser du genom att logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i vår app.


Mer hjälp kring vad du har för abonnemang

Pris

Extra sim för användare som vill kunna ringa och surfa: 169 kr/mån
Extra sim för användare som vill kunna surfa: 69 kr/mån

Läs mer om Telenor Familj och se kostnadsexempel

Så här gör du för att lägga till ett extra sim-kort

För att lägga till en användare till ditt abonnemang behöver du i samband med det byta till något av våra nya abonnemang.

Nya abonnemang

 • Välj mellan 3 GB, 8 GB, 15 GB, 30 GB, 70 GB eller Obegränsad surf
 • Ingen bindningstid
 • Surfa som hemma i 41 länder – nu även USA
 • Ring fritt inom familjen i hela världen

Så här gör du:

 1. Klicka dig in på Telenor Familj
 2. Välj om du vill att användaren ska kunna ringa, surfa, smsa och ha eget mobilnummer eller bara kunna surfa (perfekt för surfplattan)
 3. Fyll i dina uppgifter, granska och bekräfta
 4. När du lagt din order kommer vi att ta kontakt med dig för att fullfölja beställningen och säkerställa att du får ditt extra-sim

Det finns några saker som kan vara bra att veta när du uppgraderar ditt abonnemang. Vi kommer berätta precis vad som gäller för dig när vi kontaktar dig, och du får då även möjlighet att avbryta ordern om du vill.

 • Vissa rabatter kan försvinna, till exempel om du haft åldersrabatt eller bindningsrabatt.
 • För dig som har flera användare kopplade till ditt huvudabonnemang (Telenor Familj) kommer det kosta 169 kr per användare (surf, samtal och sms) eller 69 kr per användare (bara surf).
 • För ett fåtal kan fakturadatumen ändras. För alla nya abonnemang skickar vi nämligen fakturan i början av varje månad med förfallodatum i slutet av månaden.
 • Totalkostnaden för ditt abonnemang kan förändras.

Du kan lägga till en extra användare direkt här.

Du kan också göra det i vår app Mitt Telenor under Abonnemang > Lägg till fler användare.

 

Om du inte kan lägga till fler användare kan det bero på följande saker:

 • Du har inte identifierat dig som ägare. Här får du mer hjälp.
 • Ni är redan max åtta användare knutna till abonnemanget
 • Du är inte ägare. Då måste du prata med den som är ägare till abonnemanget.

Vanliga frågor om extra sim-kort

 • Du kan bara lägga till nya produkter, såsom extra användare, till våra nya abonnemang (tecknade fr om 2018-09-06). Telenor Frihet finns inte längre i vårt sortiment och därför går det heller inte att göra uppdateringar av de abonnemangen. Våra nya abonnemang är enklare att förstå, använda och välja mellan. Du kan uppgradera även om du har bindningstid kvar på ditt nuvarande abonnemang.

  Läs mer om hur du byter abonnemang och lägger till extra användare

 • Alla nya abonnemang (tecknade fr o m 2018-09-06) fungerar för familjelösningen Telenor Familj. Det spelar ingen roll vilken surfmängd ni väljer, det kan vara allt mellan Obegränsat och 3 GB surf.

  Har du ett av våra äldre abonnemang, till exempel Telenor Frihet, med mellan 1,5 och 6 GB surf behöver du först byta till något av våra nya abonnemang för att kunna skaffa Telenor Familj.

  Mer information om hur du byter abonnemang

  Osäker på vilket abonnemang du har? Logga in i Mitt Telenor - antingen här på webben eller i appen


  Mer hjälp kring vad du har för abonnemang

 • Det fixar du själv i Mitt Telenor, antingen här på webben eller i appen.

 • Om du har en Android-mobil:
  1. Gå till Inställningar
  2. Välj Låsskärm
  3. Välj Skärmlåstyp och följ sedan instruktionerna

  Om du har en iPhone:
  1. Gå till Inställningar
  2. Välj Mobilnät och därefter SIM-PIN
  3. Välj reglaget direkt till höger om SIM-PIN och följ sedan instruktionerna.

 • För att avsluta ett extra sim-kort rekommenderar vi att du ringer till oss på 020-222 222 så hjälper vi dig. Vi har öppet vardagar 8-18.

  Tänk på att det är den som står som betalningsansvarig på abonnemanget som måste ringa.

 • Det är ingen skillnad innehållsmässigt på sim-kort. Det som skiljer dem åt är storleken.

  Triple-simkort. Innehåller tre olika sim-kortsstorlekar: standard, micro- och nano-sim. På så sätt kan du vara säker på att alltid ha rätt typ av sim-kort till den mobil du tänker använda. Tänk på att behålla ditt Triple-sim om du skulle behöva byta storlek.

  Pin-koden på Triple-sim är från början deaktiverad. Du kan aktivera den genom mobilens pinkodsinställningar och anger då den kod som du fått med ditt Triple-sim, följt av den kod du själv vill ha.Triple-sim kan användas av dig som har ett abonnemang för mobiltelefon eller mobilt bredband.

  Nano-simkort. Marknadens minsta sim-kort. Från början var det bara iPhone 5 och senare iPhone-modeller som krävde nano-sim, men nu använder även ett flertal andra märken det. 

  Micro-simkort. Mellanstorleken på sim-kort. Vissa surfplattor och nyare smartphones kräver Micro-sim.

  Standard-simkort eller mini-simkort. Det äldsta sim-kortet på marknaden. De flesta lite äldre mobiler, modem och routrar har denna storlek.