Byta surfmängd

Tar surfen ofta slut? Då kan det vara dags att byta surfmängd. Här berättar vi hur du gör.
Hur du byter surfmängd skiljer sig lite åt beroende på vilket abonnemang du har. Om du är osäker på vilket abonnemang du har ser du det genom att logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i vår app.


Mer hjälp kring vad du har för abonnemang >

Så byter du surfmängd

 • Du som har ett äldre abonnemang, till exempel Telenor Frihet

  För att byta surfmängd behöver du byta till något av våra nya abonnemang. Det kan du göra även om du har bindningstid kvar på ditt nuvarande abonnemang. Då stryks den och du får ett bättre och enklare abonnemang utan bindningstid. 

  Här kan du läsa mer om hur du byter abonnemang.

 • Du som har ett nytt abonnemang (tecknat fr o m 2018-09-06)

  Du kan byta surfmängd, alltså abonnemang, utan kostnad en gång per månad. Det kan du göra tidigast 30 dagar efter att du skaffade det nya abonnemanget. Du kan byta precis som du vill till lägre eller högre surfmängd. 

  Du kan byta surfmängd i appen Mitt Telenor eller här på telenor.se.

  Så här byter du på telenor.se:

  Ett byte på telenor.se går till på samma sätt som när du beställer ett nytt abonnemang. Efter du valt surfmängd kommer du få välja om du är befintlig kund som vill ersätta ditt gamla abonnemang med det nya.

  1. Välj den surfmängd du vill byta till här. Det går även bra att lägga till en ny mobil till abonnemanget. Då börjar du med att välja mobil.
  2. Efter du valt surfmängd har du möjlighet att lägga till fler användare. Var ni flera användare sedan tidigare följer de med automatiskt.
  3. Fyll i ditt personnummer. Du får därefter möjlighet att välja att du är befintlig kund som vill ersätta surfmängden på ditt gamla abonnemang med surfmängden på det nya.
  4. Granska och bekräfta.
  5. Nu är ditt abonnemang uppdaterat. Det kan dröja upp emot 24 timmar innan din nya surfmängd börjar gälla.
 • Vanliga frågor om surfmängd