Tips!

Se ditt utlandspris i appen

I appen Mitt Telenor är det lätt som en plätt att se priset som gäller för just dig i landet du ska besöka.

Mer om appen 

Vanliga frågor och svar

 • För att kunna surfa på resan måste du aktivera data-roaming i din telefon.

  I en iPhone/iPad:

  1. Gå in på Inställningar.

  2. Välj Mobilnät.

  3. Välj Alternativ för mobildata.

  4. Slå på Data-roaming.

  5. Under Inställning >> Mobilnät kan det finnas ett val som heter "EU-roaming". Om du ser detta val - se till så EU-roaming inte är aktivt, d.v.s. det ska inte vara grönmarkerat. 

  I en Android-mobil/surfplatta:

  1. Gå in på Inställningar.

  2. Välj Mobila nätverk.

  3. Slå på Data-roaming.

  Det kan skilja sig åt mellan olika mobilmodeller.

  Har du ett mobilt bredband?

  1. Se till att ditt abonnemang är öppet för roaming. Har du ett modem: se menyn i klienten. Har du en wifi-puck, se menyn i routern.
  2. Se till att routern/modemet/surfplattan är öppen för roaming.
  3. I vissa klienter/routers kan det finnas behov av att manuellt koppla upp vid roaming och bekräfta att man accepterar det.
 • Har du ett av våra nya abonnemang (tecknat fr o m 2018-09-06) kan du använda hela din surfmängd* inklusive sparad surf, inom EU/EES samt i Thailand, Malaysia, Myanmar (Burma), USA, Schweiz, Turkiet, Andorra, Serbien och Montenegro. 

  Har du abonnemanget Telenor Frihet får du använda hela din surfmängd inom EU/EES samt i Thailand, Malaysia, Myanmar (Burma). Detta gäller för alla Frihetsabonnemang förutom Obegränsat som har en gräns på 100 GB inom EU/EES. 

  Tips! Logga in i appen Mitt Telenor så ser du både vilket mobilabonnemang du har och hur mycket av din surfpott du kan använda inom EU/EES. 


  Har du något av våra äldre abonnemang kan du se här hur mycket av din surfmängd du kan använda inom EU/EES.

   

  *Om du har obegränsad surf kan du använda 100 GB.

 • Nästan! Men exakt hur mycket beror på vilket abonnemang du har. 

  Om du har ett av våra nya abonnemang (tecknat fr o m 2018-09-06) har du totalt 100 GB/månad att surfa för i EU/EES, Schweiz, Turkiet, Serbien, Montenegro, Andorra, Thailand, USA, Malaysia och Myanmar (Burma). Om du har abonnemanget Frihet Obegränsat kan du surfa för 100 GB i inom EU/EES, Thailand, Malaysia och Myanmar. 

  Om du har Telenor Familj fördelar du era 100 GB mellan familjemedlemmarna i Mitt Telenor.

  Har du ett äldre abonnemang som inte är Telenor Frihet, hittar du information om hur mycket surfmängd du kan använda utomlands här.

  Osäker på vilket abonnemang du har? Logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i appen.
 • Våra kontantkort fungerar i de allra flesta länder. Reser du inom EU/EES så fungerar ditt kontantkort precis likadant som hemma. 

  Läs mer om vad som gäller i det land du besöker här

 • I vissa länder inom EU/EES, till exempel i Spanien, tar man betalt för samtal till bland annat myndigheter och biluthyrningsfirmor (premiumsamtal).

  Så om du har varit i ett land där du ska kunna ringa utan extra kostnad men ändå fått en faktura på samtal ringda utomlands kan det vara anledningen.

 • Det beror på vart du ska resa, och på vilket abonnemang du har. Men inom EU/EES surfar du till samma pris som du gör hemma, och behöver alltså inte stänga av surfen.

  Ska du resa till övriga världen är det smart att kolla upp vad som gäller innan du åker. Logga in i appen Mitt Telenor så ser du vad som gäller för dig och ditt abonnemang.   


  Om du ska resa till ett land där du inte har fri surf och vill undvika kostnader helt och hållet rekommenderar vi att du stänger av data-roaming innan du kliver på planet hemma i Sverige.

 • Om du har Telenor Familj och det inte går att ringa, surfa eller skicka sms i utlandet har du förmodligen Föräldrakoll påkopplat. Du kan ta bort tjänsten tillfälligt i Mitt Telenor:

  1. Välj den person/det extra simkortet du vill ta bort tjänsten från.

  2. Klicka Redigera profil och välj bort Föräldrakoll.

   

 • På fartyg och flyg kan du hamna i ett så kallat satellitnät när du använder din telefon.

  På vår sida om satellitpriser ser du vad det kostar att ringa, surfa och skicka sms eller mms via satellitnätet.