Saker online är inte alltid vad man tror

Kerstin, 72, heter egentligen något annat och är 35 år gammal. 2018 dömdes han för id-stöld. Här kan du läsa mer om hur han gjorde för att lura till sig stora summor pengar från den riktiga Kerstin. Dessutom får du hans tips på hur du kan surfa på, utan att oroa dig för id-stöld, virus eller intrång på ditt bankkonto.

Läs mer >

Nätbedragaren tipsar: 5 bra sätt att skydda dig online

2018 dömdes den här mannen för bedrägeri när han satte upp en fejkad webshop. Istället för att skicka varorna kapade han människors kortinformation och deras ID, och köpte saker till sig själv. Nu har vi intervjuat honom och fått hans bästa tips på hur du kan undvika att gå i onlinebedragares fällor.

Läs mer >

Vad menas med smishing?

Samma sak som phishing, men via en länk i ett sms som man vill få dig att klicka på. Phishing handlar om att "fiska" efter personlig information som inloggningsuppgifter och betalkortsinformation och sen använda det för att få tag på dina pengar.

Skydda hela familjen från 59kr i månaden

Med vårt säkerhetspaket Surfa Säkert behöver du inte oroa dig. Surfa på, utan att bekymra dig för onlinebedrägerier, id-stöld, virus eller andra fula fiskar. 

 5 licenser för hela familjen, som funkar på dator, platta och mobil

 Få två månader utan bindningstid

Därför hackar vi oss själva

Hur håller man sig säker mot hackare? Man anlitar dem för att hacka systemen. Det är just det som vi på Telenor har gjort. Vi bjuder in etiska hackers för att se till att vår säkerhet alltid är på topp.

Läs mer om vårt hackingprogram här >

Tips och tricks

Vi har samlat tips om hur du hanterar din mobil, mejl, lösenord och betalkort. Helt enkelt hur du får ett säkrare och tryggare uppkopplat liv.

Här hittar du tipsen >

Så funkar falska sms och virus

Har du fått ett sms som ser lite skumt ut och som innehåller en länk? Det kan vara ett falskt sms som sprider virus. Här lär du dig mer om falska sms, virus i mobilen och hur du kan undvika att drabbas.

Läs mer här >

Hemmet

Få koll på hur du säkrar ditt smarta hem och ditt wifi-nätverk.

Du

Om din säkerhet på nätet och tips på hur du bland annat skyddar dig mot id-stöld.

Barnen

Enkla råd som gör barnens vardag tryggare – och roligare! – på nätet.