Här kan du söka på din order

Så här går det till när du har beställt din nya iPhone

Det första som händer efter din beställning är att du får en orderbekräftelse via mejl, om du beställt på nätet. Kolla igenom den så att allt stämmer. Beställer du av kundservice eller i butik så får du en muntlig bekräftelse.

Under de närmaste dagarna efter din beställning händer det här:

Tack för din beställning! Du får ett mejl där vi berättar att du kan hitta mer information här.

Dagen efter får du ditt ordernummer och mer information om beräknad leverans av din nya iPhone.

Två vardagar senare kan du söka på beräknad leveranstid.

Nu får du ett sms om att din mobil finns i lager och preliminär leveranstid.

Nu kan du hämta din nya iPhone!

Nu får du ett sms om var och när du kan hämta din nya iPhone. Byter du med Change går du till din valda butik (du har fått ett sms om vilken). Glöm inte att ta med din gamla mobil.

Mer om nya iPhone

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna – bland annat om leveranstider, hur din köplats funkar och hur du gör för att byta mobil med Change.

Vanligaste frågorna just nu

• Här kan du se vad leveranstiden för nya iPhone är om du beställer idag.

iPhone 13 mini

iPhone 13 mini 128 GB Röd: Finns i lager
    iPhone 13 mini 128 GB Blå: Finns i lager
    iPhone 13 mini 128 GB Rosa: Finns i lager
    iPhone 13 mini 128 GB Midnatt: Finns i lager
    iPhone 13 mini 128 GB Stjärnglans: Finns i lager

iPhone 13 mini 256 GB Röd: Finns i lager
    iPhone 13 mini 256 GB Blå: Preliminär leverans v 42
    iPhone 13 mini 256 GB Rosa: Finns i lager
    iPhone 13 mini 256 GB Midnatt: Preliminär leverans v 41-42
    iPhone 13 mini 256 GB Stjärnglans: Preliminär leverans vecka 41-42

iPhone 13 mini 512 GB Röd: Preliminär leverans v 44-45
    iPhone 13 mini 512 GB Blå: Finns i lager
    iPhone 13 mini 512 GB Rosa: Finns i lager
    iPhone 13 mini 512 GB Midnatt: Finns i lager
    iPhone 13 mini 512 GB Stjärnglans: Finns i lager

iPhone 13

iPhone 13 128 GB Röd: Preliminär leverans v 40
    iPhone 13 128 GB Blå: Finns i lager
    iPhone 13 128 GB Rosa: Preliminär leverans v 44-45
    iPhone 13 128 GB Midnatt: Preliminär leverans v 43-44
    iPhone 13 128 GB Stjärnglans: Preliminär leverans v 44-45

iPhone 13 256 GB Röd: Finns i lager
    iPhone 13 256 GB Blå: Finns i lager
    iPhone 13 256 GB Rosa: Finns i lager
    iPhone 13 256 GB Midnatt: Finns i lager
    iPhone 13 256 GB Stjärnglans: Finns i lager

iPhone 13 512 GB Röd: Preliminär leverans v 43-44
    iPhone 13 512 GB Blå: Finns i lager
    iPhone 13 512 GB Rosa: Preliminär leverans v 47-48
    iPhone 13 512 GB Midnatt: Finns i lager
    iPhone 13 512 GB Stjärnglans: Preliminär leverans vecka 46-47

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro 128 GB Silver: Preliminär leverans vecka 46-47
    iPhone 13 Pro 128 GB Grafit: Preliminär leverans vecka 45-46
    iPhone 13 Pro 128 GB Guld: Preliminär leverans vecka 46-47
    iPhone 13 Pro 128 GB Sierrablå: Finns i lager

iPhone 13 Pro 256 GB Silver: Preliminär leverans v 45-46
    iPhone 13 Pro 256 GB Grafit: Preliminär leverans v 45-46
    iPhone 13 Pro 256 GB Guld: Preliminär leverans v 45-46
    iPhone 13 Pro 256 GB Sierrablå: Preliminär leverans v 45-46

iPhone 13 Pro 512 GB Silver: Preliminär leverans v 44-45
    iPhone 13 Pro 512 GB Grafit: Preliminär leverans v 45-46
    iPhone 13 Pro 512 GB Guld: Preliminär leverans vecka 45-46
    iPhone 13 Pro 512 GB Sierrablå: Preliminär leverans v 47-48

iPhone 13 Pro 1000 GB Grafit: Finns i lager
    iPhone 13 Pro 1000 GB Sierrablå: Finns i lager

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max 128 GB Silver: Preliminär leverans v 47-48
    iPhone 13 Pro Max 128 GB Grafit: Preliminär leverans v 47-48
    iPhone 13 Pro Max 128 GB Guld: Preliminär leverans v 47-48
    iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierrablå: Preliminär leverans v 46-47

iPhone 13 Pro Max 256 GB Silver: Preliminär leverans v 45-46
    iPhone 13 Pro Max 256 GB Grafit: Preliminär leverans v 47-48
    iPhone 13 Pro Max 256 GB Guld: Preliminär leverans v 46-47
    iPhone 13 Pro Max 256 GB Sierrablå: Preliminär leverans v 45-46

iPhone 13 Pro Max 512 GB Silver: Preliminär leverans v 47-48
    iPhone 13 Pro Max 512 GB Grafit: Preliminär leverans v 47-48
    iPhone 13 Pro Max 512 GB Guld: Preliminär leverans v 47-48
    iPhone 13 Pro Max 512 GB Sierrablå: Preliminär leverans v 45-46

iPhone 13 Pro Max 1000 GB Sierrablå: Preliminär leverans v 46-47

• Du kommer att kunna se den beräknade leveranstiden på telenor.se/leveransinfo genom att fylla i personnummer/organisationsnummer och det könummer (SO1234567) du får på sms.

På telenor.se/leveransinfo kan du dessutom se steg för steg hur det funkar med beställning och leverans av din nya iPhone.

• Ja du kan byta med Change, det funkar precis som vanligt. Du kan göra bytet i en av våra butiker eller hos våra återförsäljare Elgiganten eller Media Markt.

Beställer du hos vår kundservice eller i butik säger du bara att du vill byta med Change, beställer du på nätet fyller du i att du vill använda Change. I alla fall får du välja i vilken av våra butiker bytet ska ske.

Så här funkar din köplats

• När du beställer nya iPhone får du en köplats som är specifik för den modell, färg och minnesstorlek som du har valt. Det gör att någon som har beställt efter dig kan komma före dig i kön på grund av att hen har valt en annan modell, färg eller minnesstorlek.
  • Varken vår kundservice eller butikspersonal kan se vilken plats i kön just du har.
  • Tänk på att du köar för en specifik modell, färg och minnesstorlek. Om du ändrar dig vad gäller till exempel färg så hamnar du sist i kön för modellen med den färgen istället.

Byt till nya iPhone med Change

• Ja du kan byta med Change, det funkar precis som vanligt. Du kan göra bytet i en av våra butiker eller hos våra återförsäljare Elgiganten eller Media Markt.

Beställer du hos vår kundservice eller i butik säger du bara att du vill byta med Change, beställer du på nätet fyller du i att du vill använda Change. I alla fall får du välja i vilken av våra butiker bytet ska ske.

• Det ser du i Mitt Telenor. Antingen här på webben eller i appen.

• Det fina med att byta mobil hos oss är att samtidigt som du får en sprillans ny mobil återanvänder vi din gamla. Antingen får den ett nytt hem eller så plockas den isär och blir till reservdelar. Läs mer om hur vi återanvänder din mobil

• Saker att tänka på innan du byter

• Din mobil ska fungera. Har den mindre skador exempelvis repor eller sprickor kan du byta mot att du betalar extra.
    • Har du reparerat din mobil ska det ha skett hos en auktoriserad verkstad, som bara använder originaldelar.
    • Du ska ha betalat av halva delbetalningen på din mobil för att kunna byta utan att behöva betala extra vid bytet.
    • Får du en ny månadskostnad behöver vi göra en ny kreditbedömning.
    • Säkerhetskopiera alltid din mobil innan du går till butik. Säkerhetskopian gör det möjligt att föra över all information från din gamla till din nya mobil.
    • Har du försäkringen Trygg 48 kan du byta till en ny mobil oavsett i vilket skick din nuvarande är i.
  • Det ser du genom att logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i vår app.

Om du är nyfiken på vad din nya månadskostnad skulle bli väljer du den mobil du är intresserad av här.

• Om du har Telenor Change kan du byta din mobil även om du har bindningstid kvar. Du kan se om du har Telenor Change i Mitt Telenor-appen eller genom att knappa in ditt nummer på den här sidan

Har du inte Change kan du självklart byta mobil ändå, trots att du har bindningstid kvar. Det gör du genom att uppgradera till ett av våra nya abonnemang. Börja med att välja mobil. Därefter markerar du att du vill förändra befintligt mobilabonnemang under rubriken "Välj hur du vill köpa din mobil".