Ring via wifi

Slipp dålig täckning inomhus genom att ringa via WiFi-nätet. Det innebär att du kan ringa och ta emot samtal trots att du inte har någon mobiltäckning. Tjänsten ingår utan extra kostnad i alla våra mobilabonnemang och kontantkort.

Mobiler som har wifi-samtal

För att wifi-samtal ska fungera behöver du ha en mobil som stödjer tjänsten.

Alla iPhone-modeller från och med iPhone 6 och med programuppdatering iOS 12.1 eller senare har stöd för wifi-samtal (samt även för VoLTE-samtal).

De flesta mobiltelefoner med Android som operativsystem som är lanserade efter 2018 och som är avsedda för användning i Norden har stöd för både VoLTE och wifi-samtal. Det kan dock finnas undantag.

Tänk på att du behöver vara ansluten till ett svenskt wifi-nät som stödjer samtal.

Så aktiverar du wifi-samtal på din mobil

iPhone

Samsung-mobiler

Sony-mobiler

Huawei-mobiler

Upplever du att WiFI-täckningen hemma kan bli bättre? Då kan det vara klokt att fundera på om du behöver en WiFi-förstärkare. Den hittar du här >

Vanliga frågor och svar om wifi-samtal

• Du ringer precis som vanligt med den enda skillnaden att samtalet går över wifi. Här hittar du mer information om wifi-samtal.

• Wifi-samtal finns tillgängligt i våra mobilabonnemang. Det betyder att när du tecknar ett nytt abonnemang så ingår tjänsten wifi-samtal automatiskt.

För att wifi-samtal ska fungera behöver du ha en mobil som stödjer tjänsten. På vår sida om wifi-samtal ser du vilka mobiler det är.

• Nej, wifi-samtal fungerar endast inom Sverige just nu.

• Det kostar inget extra. För abonnemang med fria samtal så kommer wifi-samtal att ingå i ditt abonnemang. För abonnemangen med rörlig debitering för samtal, debiteras wifi-samtal på samma sätt som i mobilnätet.

• Ja, det kan du.

• Om du ringer till 112 (SOS Alarm) kommer din telefon att i första hand välja mobilnätet. Om mobilnätet inte är tillgängligt används wifi-samtal. Wifi-samtal till 112 kan inte spåras geografiskt vilket gör att det inte går att se varifrån samtalet kommer.

• Ja, du kan ringa wifi-samtal så länge du är uppkopplad på ett wifi-nät.

• Nej, det påverkar inte din surfmängd.

• Så länge som du har 4G-täckning så kommer samtalet att fortsätta där. Däremot kommer samtalet att brytas om du endast har 2G- eller 3G-täckning.

• Ja, wifi-samtal kan du ringa både med kontantkort och med våra mobilabonnemang.

Här finns svar på din fråga

Sök på det du undrar över!

Hittade du inte svaret på din fråga?

Kontakta kundservice.

Öppet vardagar kl 8-18. Teknisk support för bredband, tv och hemtelefoni via bredband har dessutom öppet på vardagar kl 8-18 och på lördagar 10-17.

När du ringer oss behöver du identifiera dig med BankID eller personlig kod.