Problem med sms?

Kan du inte skicka eller ta emot sms med din iPhone kan du ofta själv lösa problemet. Här har vi samlat en lista på de vanligaste problemlösarna.
  • Har du ett rött utropstecken bredvid meddelandet, tryck på det och försök skicka igen.
  • Använder du iMessage, kontrollera att du är ansluten till internet via ett mobildatanät eller Wi-Fi.
  • Prova att stänga av och på iMessage.
  • Starta om mobilen och kolla om det finns några uppdateringar att hämta. Kontrollera att mobilens minne inte är slut.
  • Gå till Inställningar > Meddelanden > Blockerade och kontrollera att kontakten inte finns med på blockeringslistan.

Har du en ny mobil?

Om du bytt din iPhone mot en annan smartphone så kan det ställa till problem om iMessage fortfarande är aktiverat på din gamla iPhone. Det innebär att sms som skickas till ditt nummer inte kommer fram. Lösningen är att avaktivera iMessage, vilket du kan göra på Apples avaktiveringssida, om du inte har kvar din gamla iPhone.