Anslut via Bluetooth

Samsung, Sony och Xiaomi

Genom att använda Bluetooth kan du ansluta din mobil till andra enheter, till exempel högtalare och hörlurar.

Den här guiden visar hur du gör i den senaste versionen av operativsystemet Android. Så börja gärna med att se till att det är installerat på din mobil – inte minst för att den ska fungera så bra och säkert som möjligt.

Så här uppdaterar du operativsystemet

Nu har du senaste versionen installerad, eller hur? Då kör vi!

• Gå till startskärmen och svep uppåt så att menyn öppnas

• Välj "Inställningar​"

• Sök på, och välj, "Bluetooth"

• Välj "Bluetooth"

De enheter som är tillgängliga och inom räckvidd kommer nu visas. Välj den enhet du vill ansluta till.

Visas inte enheten? Kolla att bluetooth-funktionen är aktiverad på enheten samt att den befinner sig inom räckvidden.

• Bekräfta eventuell kod

Får du en begäran om sammankoppling, bekräfta koden och välj "Sammankoppla".

Får du inte en begäran, ange pin för enheten du försöker koppla upp mot. Den pinkoden finner du i handboken för enheten.