Registrera kontantkort

Från och med 1 augusti 2022 gäller en ny lag som innebär att alla som köper ett nytt kontantkort behöver registrera sig för att kunna använda det. Det är lätt att registrera sig, och innebär flera fördelar.

I och med att kontantkortet är registrerat på dig kan du

• behålla ditt nummer om du tappar bort din mobil.
  • välja att göra ditt nummer hemligt. Kontakta Kundservice så hjälper de dig.
  • spärra ditt kort om du tappar bort din mobil. På så sätt kan du behålla laddningen som finns på kortet.

Hos Post- och telestyrelsen, PTS, kan du läsa mer om registreringskravet.

Så registrerar du ditt kontantkort

1. Sätt i sim-kortet i telefonen.

2. Gå till telenor.se/registrera.

3. Fyll i det nummer du vill registrera.

4. Välj BankID eller Foto-ID.

5a. Om BankID – följ instruktioner på skärmen och bekräfta i BankID-app som vanligt.

5b. Om Foto-ID – följ instruktioner på skärmen och ta först bild på körkort, pass eller annan foto-ID, därefter bild på dig själv.

6. Klart!

Det går naturligtvis lika bra att registrera ett kontantkort från en annan telefon, surfplatta eller dator.

Har du köpt ditt kontantkort på telenor.se behöver du inte göra någonting. Kontantkortet registrerades automatiskt vid köptillfället.

Vill du ha 200 kronor extra på ditt kontantkort?

Om du flyttar ditt nummer från en annan operatör till ditt nya kontantkort hos Telenor så får du 200 kronor extra på kontantkortet. Erbjudandet gäller en gång per personnummer.

Vanliga frågor om registrering av kontantkort

• Sveriges riksdag har beslutat att införa en ny lag som kräver att alla kontantkort, oavsett operatör, ska registreras på en användare. Från och med 1 augusti 2022 måste alla nya kontantkort registreras för att kunna användas. I februari 2023 ska även alla befintliga kontantkort vara registrerade på sin användare.

• Om du saknar svenskt pass eller körkort men har uppehållstillstånd i Sverige väljer du alternativet  ”Foto-ID och kamera” ("Photo ID and camera") för att bekräfta din identitet.

• Swedish IDs: Swedish passport, Swedish driver's license, National identity card, Swedish residence permit.
    • International IDs in over 190 countries: Passports, National driver’s license, State/Province driver’s license, National ID cards, Residence permits.
  • Du kan snabbt och säkert registrera dig här på telenor.se/registrera med BankID eller med ett Foto-ID och kamera. Du kan även gå till någon av våra butiker om du behöver hjälp med registreringen.

Har du köpt ditt kontantkort här på telenor.se behöver du inte göra någonting, det registrerades automatiskt vid köptillfället.

• Du får registrera dig på eget kontantkort från det att du har fyllt 16 år. Är du yngre än så måste din målsman registrera kontantkortet. Målsman kan fortsätta att stå registrerad på ditt kontantkort tills du fyller 18 år.

• Uppgifter som registreras ska hanteras säkert hos din operatör och det är endast om du lämnat ett särskilt medgivande som uppgifter lämnas ut till nummerupplysning.

Om du har ett mycket högt skyddsbehov och är osäker på hur du ska göra med abonnemang som måste stå i ditt namn, rådfråga den myndighet eller organisation som du har haft kontakt med om skyddad identitet tidigare.

Lagstiftningen tillåter att en närstående registrerar sig på ett kontantkort för mobiltelefoni eller mobilt bredband och sedan överlåter det till personen med skyddad identitet. Om du har en anställning är det också tillåtet för en företrädare för arbetsgivaren att registrera sig på kontantkortet och sedan låta dig som har skyddad identitet använda tjänsten. Mer information om registrering och skyddad identitet finns på Post- och telestyrelsens hemsida samt på Telekområdgivarnas hemsida.

• Go to Registrera kontantkort and choose the option "Foto-ID och kamera". This will make it possible for you to verify your identity with a photo ID (passport, driver’s license or other national ID card). The Photo ID does not have to be a Swedish photo ID.