Säkerhetskopiera

Samsung, Sony och Xiaomi

Att säkerhetskopiera sin mobil är ett viktigt steg som många ofta glömmer – trots att många av oss har mycket information i mobilen som vi gärna vill ha kvar för evigt.

Genom att regelbundet säkerhetskopiera din mobil kan du vara säker på att få tillbaka bilder, kontakter etc, om olyckan skulle vara framme. Med en säkerhetskopia lagrad i molnet kan du trådlöst återställa alltihop.

Den här guiden visar hur du gör i den senaste versionen av operativsystemet Android. Så börja gärna med att se till att det är installerat på din mobil – inte minst för att den ska fungera så bra och säkert som möjligt.

Så här uppdaterar du operativsystemet

Nu har du senaste versionen installerad, eller hur? Då kör vi!

• Gå till startskärmen och svep uppåt så att menyn öppnas

• Välj "Inställningar​"

• Leta efter alternativet "Säkerhetskopiering och återställning", "Cloud och konton" eller "Användarkonton" beroende på din telefonmodell

• Välj säkerhetskopieringsalternativet som kan vara "Säkerhetskopiering", "Säkerhetskopiera till Mi Cloud" m.fl. beroende på tillverkare

• Aktivera "Säkerhetskopiera mina data" och välj vilken typ av data du vill säkerhetskopiera

• Välj en destination för säkerhetskopieringen, som kan vara Samsungs molnlagring, Google-kontot, Mi Cloud eller SD-kortet

• Tryck på "Säkerhetskopiera nu" eller liknande