Tips och tricks

Kan jag få hjälp med att dra kablar hemma? Hur får jag mobilbatteriet att må bättre?

Här får du hjälp med små tekniska problem i vardagen. Men också inspriation till att använda våra produkter och tjänster på ett smartare, säkrare och roligare sätt.

Luren kan bada!

Nja, inte riktigt. Men nuförtiden klarar de flesta nya mobiler av att bli lite blöta. Regn eller några stänk från vattenglaset bör inte vara någon fara. Men. Såna här saker testas i laboratorier. Fridykning med mobilen avråder vi alltså från.

Ladda lagom

Batteriet i mobilen – en hel vetenskap. Kanske det. Men här är två enkla tips för att hålla batteriet piggt och fräscht: ladda inte mobilen över natten. Och undvik att ladda batteriet fullt varje gång, det räcker med 75-80 procent.

Slipp sladdtrassel

Kanske inte senaste nytt, men använder du Bluetooth? Eller blåtand, som det också kallas. Då kan du ansluta till exempel hörlurar och högtalare till din mobil, helt utan kablar. Smidigt.

Kolla bredbandet

Hur då? Jo, med Bredbandskollen såklart. Du mäter enkelt hur snabbt ditt bredband är. Exempel: om du har köpt ett bredband med 250 Mbit/s i nedladdningshastighet så kan du förvänta dig ett testresultat på 150-250 Mbit/s. Blir resultatet under 150 Mbit/s så kan du behöva felsöka ditt bredband.

Wifi även för slott

Har du många rum eller flera våningar? Då kan du behöva ge ditt wifi en extra knuff. En wifi-brygga förlänger räckvidden och gör att du kan surfa i hemmets alla vrår. Allt om vår wifi-brygga

Kolla fakturan?

Mobilfakturorna hittar du i appen Mitt Telenor. Ladda ned, bums!

Starta om

Krånglar det? Prova med att starta om mobilen, routern eller tv-boxen. Det kan hjälpa.

Kan du inte ringa eller surfa?

Innan du ringer MacGyver eller frågar grannen: kolla om det är en driftstörning.

Var rädd om prylarna

Skaffa skärmskydd och skal till mobilen. Se till att kablar och kontakter till tv-boxen och routern inte är böjda eller klämda. Och låt inte hunden tugga på fjärrkontrollen. Även om det skulle bli en kul film.

Ut och resa?

Kolla priserna på telenor.se/roaming.

Testa wifi-samtal

Kontakt med omvärlden, även om du inte har mobiltäckning. Mobiler med
stöd för wifisamtal

Stäng inte av

Låt gärna din router och tv-box vara på eller i standby-läge. Då kan vi lättare hjälpa till att felsöka om något skulle vara galet.

Tv utan soffa, va?

Du som är tv-kund – aktivera Telenor Stream. Då kan du se dina favoriter på bussen, i grannens trädgård eller rentav på semestern i Europa.

Filmsugen? Inga problem.

Du som är tv-kund hos oss är välkommen till Filmbutiken. Hyr film med fjärrkontrollen eller med Telenor Stream.

Kabelknas?

Digihjälpen kan hjälpa dig med att dra kablar och installera dina prylar.

Min mobil kan ladda din

På en Samsung-mobil heter det Wireless Power Share.

Uppdatera mobilen

Se till att din mobil har den senaste versionen av operativsystemet, alltså iOS eller Android. Med varje ny version följer oftast stöd för nya funktioner och appar, bättre prestanda och mycket annat.

Tips! Använd wifi när du uppdaterar. Det går oftast fortare.

Vila ögonen

Prova inställningen blåljusfilter eller Night shift. Det ger ett behagligare ljus från mobilens skärm mot slutet av dagen.

Byt batterier

Händer det inget när du trycker på fjärren? Ett bra tips är att byta batterierna.