Telenor Mediahubb

Att tänka på innan du börjar koppla in

• Använd de nya kablarna som följer med. Äldre kablar kan ha en annan strömstyrka än din nya Mediahubb behöver vilket kan göra att tjänsten inte fungerar.
  • Kontrollera att bredbandet är igång innan du startar Mediahubben och att du är uppkopplad mot internet. Om du precis köpt bredband från Telenor måste detta installeras först. Här får du hjälp med det
  • Din Mediahubb behöver inte stå synlig, men tänk på att den inte får ställas ovanpå annan elektronisk utrustning eller i ett stängt skåp. Lämna minst 20 cm fritt ovanför så att det blir ordentlig ventilation.
  • Är du ansluten till ett öppet nät (även kallat stadsnät)? Alla öppna nät stödjer inte inkoppling av Mediahubben till en Telenor-router enligt scenario 2a nedan, då måste inkoppling ske enligt 2b. På telenor.se/inkoppling ser du vad som gäller för dig. Om du inte har bredband och router från Telenor gäller dock alltid scenario 2b, oavsett vilket nät du är ansluten till.

OK? Nu kör vi!

• Koppla hdmi-kabeln från Mediahubben till din tv

Koppla hdmi-kabeln från Mediahubben till din tv
  • Anslut Mediahubben till din router eller tjänstefördelare

Anslut Mediahubben till din router eller tjänstefördelare

• Koppla strömkabeln mellan Mediahubben och ett eluttag

Koppla strömkabeln mellan Mediahubben och ett eluttag

Använd aldrig någon annan strömkabel än den du fick tillsammans med
    Mediahubben. Att göra det kan medföra att Mediahubben slutar fungera eller i värsta fall orsaka brand.

• Starta Mediahubben med knappen på ovansidan

Starta Mediahubben med knappen på ovansidan

Se till så att din tv är på. Om du inte får upp startbilden från Mediahubbens installationsflöde, se till så att rätt källa (source) är vald på din tv med hjälp av tv:ns fjärrkontroll.

• Sätt in batterierna i fjärrkontrollen

Sätt in batterierna i fjärrkontrollen

Påsen som fjärrkontrollen ligger kan komposteras, bra va?

• Följ installationsflödet av Mediahubben på din tv

Följ installationsflödet av Mediahubben på din tv

När Mediahubben laddar ned ny mjukvara fungerar inte fjärrkontrollen, detta kan ta en stund. Vänta då tills nedladdningen är klar innan du fortsätter med installationsflödet.

Klart!

Nu kan du börja ladda ner appar och kolla på tv!

Tips:

Här hittar du en användarmanual för Mediahubben (pdf)

Kolla hur fjärrkontrollen till Mediahubben funkar (pdf)

När Mediahubben kopplats in finns möjlighet att logga in med ett Google-konto för att du ska kunna ladda ned fler appar till Mediahubben och söka efter innehåll med hjälp av rösten. Det går bra att hoppa över vid första installationen och göra i efterhand. Ett Google-konto skapar du enkelt igenom att googla på ”skapa ett Google-konto” och därefter följa instruktionerna.