Varför kan jag inte logga in med BankID?

Det är bara den som har tecknat abonnemanget som kan logga in med BankID. Det beror på att BankID använder personnummer för identifikation, och vi behöver inte personnummer för familjemedlemmar eller extra-sim-kort.

Som tur är har vi vår egen inloggningslösning, Telenor ID, som funkar för dig som använder våra mobilabonnemang men som inte har tecknat abonnemanget. När du skapar ett Telenor ID anger du bara ditt mobilnummer och mejladress, och sedan används engångskoder som skickas som sms eller mejl.