5G för företag.
Det går fort nu.

Öppna dörren för tillväxt med framtidens nätverksteknik. Allt du redan idag gör online kommer att gå ännu snabbare och med ännu bättre kvalitet, och allt det du inte gör idag kommer att bli möjligt med 5G. Låt oss utforska och upptäcka det tillsammans.

5G för företag

Snabbare hastighet

Säkrare och stabilare

Nya möjligheter

Telenor bygger ett helt nytt nät för 5G. Snabbare än någonsin tidigare. Ja, både hastigheten i utbyggnaden och i själva nätet. Det går fort nu.

Utbyggnaden av 5G nätet Telenor

Utbyggnaden av 5G-nätet

Nu bygger vi ut 5G i hela landet. Målet är att säkerställa en snabb, säker och stabil uppkoppling för allt och alla, att skapa förutsättningar för innovation och nya användningsområden, och att framtidssäkra kommunikationen för din verksamhet.

  • Vi fortsätter att bygga ut mobilnätet med två nya 5G-siter varje arbetstimme.
  • När nätmoderniseringen är klar når vi 99 procent av Sveriges befolkning.

Läs mer om 5G-täckningen där du befinner dig

 
Med Telenor som 5G-partner får du

Europas största IoT-leverantör

Telenor är Europas ledande leverantör av IoT-tjänster med över 80 procent av operatörsmarknaden och störst antal implementationsprojekt. Med oss som partner kan du känna dig trygg med att vi har gjort det här förut.

Nordisk operatör med global räckvidd

Med 158 miljoner kunder på åtta marknader erbjuder vi både vårt globala partnernätverk och en stark nordisk närvaro. Vi har allt för att du ska kunna expandera din verksamhet utanför Sveriges gränser.

 
Vi erbjuder

5G-mobiler och abonnemang

Upptäck våra populära 5G-mobiler och abonnemang som gör din arbetsvardag snabbare, smidigare och effektivare.

Bredband

Surfa obegränsat med blixtsnabba hastigheter med våra fasta eller mobila bredbandslösningar över 5G-nätet.

IoT-lösningar

Vi erbjuder många lösningar inom IoT och vi kan hjälpa dig att utforma, införa och driva IoT-lösningar som förbättrar eller helt enkelt förvandlar din verksamhet.

Mobila privata nät

Mobila privata nät är ett skräddarsytt 5G-nät med maximal prestanda. Genom att addera pålitlighet och högre hastigheter kan ditt företag hantera stora datamängder, utan externa störningar. 

 
Mer om Telenors 5G-resa

5G-tjänster med drönare

Tillsammans med Airolit testar vi nu avancerade 5G-tjänster med drönare för att revolutionera sektorer som skydd av allmänheten och katastrofhjälp (PPDR) samt försvar. Ta del av vår resa mot en mer innovativ och säker framtid!

Självkörande bilar med 5G

I samarbete med KTH och XENSE Vision tar Telenor nu stora steg in i framtiden. Genom First Generation Network Slicing och autonoma fordon visar vi på möjligheterna med 5G och Edge AI för samhället. En säkrare och mer effektiv trafikmiljö är bara början!

Telenor utvecklar framtidens 5G-lösningar

Telenor är partner i TECoSA – ett forskningscenter med fokus på nästa teknikskifte för uppkopplade samhällen och industri. Tillsammans med 14 andra deltagare från olika branscher kommer vi driva forskning och utveckla framtidens tekniska lösningar inom smart industri, smart sjukvård och smarta städer.

Läs mer om samarbetet

Läs om hur Telenor levererar network slicing på 5G till KTH

 
5G i vardagen hos företag

Skogforsk: Säkrare skogar med fjärrstyrning

Fjärrstyrning av skogsmaskiner är framtiden för skogsindustrin. För att undersöka hur 5G-tekniken kan skapa högre effektivitet, bättre konkurrenskraft och färre arbetsolyckor har Skogforsk och Telenor genomfört ett pilotprojekt med målsättningen att skapa säkrare skogar.

Atlas Copco: Trådlösa verktyg i den moderna fabriken

Atlas Copco är en aktör som ligger i teknisk framkant och som i samarbete med Telenor, Ericsson och Fujitsu installerat ett eget 5G-nätverk i fabriken. Lösningen har gjort att man kunnat klippa sladdarna och övergå till trådlösa verktyg, vilket gett lägre underhållskostnader, högre effektivitet och flexibilitet.


Guider - ladda ner här!

5G är här – vad gör vi nu?

Vi befinner oss just nu i ett omvälvande teknikskifte. Med utrullningen av 5G går också startskottet för en teknologisk resa som kommer ta oss till nya outforskade platser. I vår 5G-guide har vi samlat våra bästa råd och exempel för att du och ditt företag ska få en överblick av den nya tekniken och vilka möjligheter den skapar.

Mobila privata nät – gör dig redo för framtiden

Mobila privata nät är nästa generations kommunikationslösning som kompletterar befintliga Wifi- och fibernät och ger ännu större säkerhet. Genom ett eget 5G-nät får företaget tillgång till snabb och tillförlitlig uppkoppling som inte påverkas av eventuella externa störningar. Läs mer om tjänsten i vår heltäckande guide.

  

Vi vägleder dig och ditt företag

Vi finns här för dig om du behöver hjälp med att hitta skräddarsydda lösningar som passar just ditt företag. Chatta med oss direkt eller fyll i webbformuläret så kontaktar vi dig inom kort.

 
Frågor och svar om 5G