Checklistan

Här är checklistan med bilder så att du kan jämföra skicket på den mobil som du vill byta till en ny. Är din mobil i gott skick byter du helt utan extra kostnad, har den djupare repor och större skador kan du fortfarande byta genom att betala en summa.

Godkända skador

Godkända skador


Om din mobil har mindre skavanker efter normalt slitage kan du byta utan att du behöver betala extra.

  • Inga djupare repor
  • Inga sprickor
  • Inga inbränningar
  • Inga djupa kantstötningar på ram eller skal

Godkänd kant

Mobilen har så ytliga märken på kanterna att de knappt syns. Har din mobil sådana fina kanter går den att byta till en ny utan extra kostnad.

Godkända repor baksida

Mobilen har några ytliga repor som anses som normalt slitage. Den går att byta till en ny utan att det kostar något extra.

Godkända repor display

Mobilen har några ytliga repor som anses som normalt slitage. Den går att byta till en ny utan att det kostar något extra.

 
750 kronor

Skador du får betala 750 kronor för

Om din mobil har skador på ramen, baksidan eller skalet men displayen är okej kan du byta mot att du betalar 750 kronor. Jämför med bilderna.

Kantstött

Den här mobilen har fått sig några stötar. Ser din mobil ut ungefär så här kostar det 750 kronor om du vill byta den till en ny.

Skadad ram

Den här mobilen har skador på ramen. Ser din mobil ut ungefär så här kostar det 750 kronor om du vill byta den till en ny.

Repor baksida

Den här mobilen har flera repor. Ser din mobil ut ungefär så här kostar det 750 kronor om du vill byta den till en ny.

2 500 kronor

Skador du får betala 2 500 kronor för

Här har vi listat de skador som du får betala 2 500 kronor om du vill byta din mobil till en ny. Jämför med bilderna.

  • Mobilen startar inte
  • Djupare repor i displayen
  • Sprickor display/baksida
  • Inbränningar

Kantstött

Den här mobilen har en skada på kanten som påverkar displayen. Ser din mobil ut ungefär så här så kostar det 2500 kronor om du vill byta den till en ny. 

Trasig display

På den här mobilen har sprickorna gått igenom glaset. Ser din mobil ut ungefär så här kostar det 2500 kronor om du vill byta den till en ny.

Djupa repor

Den här mobilen har riktigt djupa repor som du lätt känner med nageln. Ser din mobil ut ungefär så här kostar det 2500 kronor om du vill byta den till en ny.

Byt fritt med Trygg 48

Har du försäkringen Trygg 48 kan du byta till en ny mobil – oavsett i vilket skick din gamla är i. 

Superviktigt

Säkerhetskopiera alltid

Det är alltid viktigt att säkerhetskopiera och särskilt innan du går till butiken för att byta. Klicka på iOS eller Android så ser du hur du gör.

Byt och betala

Du kan alltid byta mobil hos oss, men har mobilen vissa skador får du betala en summa vid bytet. Det rör sig om mellan 750 kronor till 2 500 kronor. Du kan läsa mer om det i checklistan.