Telenor wifi-router i4882

Så här kopplar du in din router från Telenor.

• Koppla in nätverkskabeln

Stoppa in nätverkskabeln med röda kontakter i det röda uttaget på routern.

TNSE_router_connect_wan.jpgStoppa in den andra änden på nätverkskabeln i bredbandsuttaget på väggen.

Har du inget uttag i väggen, utan en tjänstefördelare istället? I så fall använder du porten som normalt sitter längst till vänster på tjänstefördelaren.

• Koppla in ström

Koppla in strömadaptern i eluttaget samt i strömingången på routern.

• Slå på routern

Knappen sitter på baksidan av routern.

• Koppla upp dig mot wifi

På undersidan av routern hitter du nätverksnamn (Wi-Fi Name) och wifi-lösenord (Wi-Fi Password) på undersidan av routern.

Vill du koppla upp dig automatiskt? Skanna QR-koden på undersidan av routern med din mobilkamera.

• Surfa direkt eller aktivera

Öppna en webbläsare och prova att surfa. Om det funkar är allt klart!

Om det inte funkar behöver du aktivera ditt bredband. Öppna en webbläsare och skriv in adressen aktivering.telenor.se

Tänk på att aktiveringen tar cirka 15 minuter efter att du har fyllt i uppgifterna, och att du behöver starta om din router efteråt.

• Ladda ner appen Wifikontroll

Nu är vårt bästa tips att du laddar ner vår kostnadsfria app Wifikontroll! Med den kan du styra ditt trådlösa nätverk.

- Byt namn och lösenord till nätverket
    - Skapa gästnätverk för vänner och bekanta
    - Slå på och av föräldrakoll

Hämta i App StoreLadda ned på Google Play

Fungerar det att surfa nu?

Ja Nej