Wifi 6 – vad är det och hur fungerar det?

Med den senaste standarden Wifi 6 får du en snabbare och bättre täckning på ditt wifi. Den klarar även av när fler enheter är uppkopplade samtidigt. Hos oss ingår en Wifi 6-router som lån vid köp av bredband!

Wifi 6 och wifi-routern.

Vad är Wifi 6?

Wifi 6 är den senaste generationen av trådlösa nätverk. Den har tagits fram för att förbättra hastigheten, ge bättre täckning samt öka effektiviteten när många enheter är uppkopplade samtidigt. Wifi 6 kallas även för 802.11ax WiFi eftersom den bygger på och förbättrar den nuvarande 802.11ac-standarden. En av de mest spännande funktionerna i Wifi 6 är OFDMA, en ny hantering av signaler där routern tar emot signalerna samtidigt, vilket helt enkelt gör att allt går snabbare. Wifi 6 är bakåtkompatibelt och fungerar med alla dina äldre enheter. Vill du ha ut maximal effekt av din wifi 6-router ska även din enhet, exempelvis mobil eller dator, också ha Wifi 6-standard.

Vad är fördelarna med Wifi 6? 

När du använder den senaste wifi-standarden kan du räkna med:

  • Snabbare hastigheter
  • Högre och bättre täckningsgrad
  • Ett mer stabilt trådlöst nät
  • Att kunna ha fler enheter uppkopplade samtidigt

Hos oss ingår en Wifi 6-router

Så länge du är bredbandskund hos oss får du använda en av marknadens bästa routrar. I ett test av det oberoende företaget Excentis vann den både "snabbast wifi" och "bäst täckning". En av anledningarna till detta är såklart att den har Wifi 6-standard.