Vi sätter din säkerhet främst!

Du som är kund hos Telenor ska känna dig trygg. Därför ingår Nätskydd  i alla våra mobilabonnemang. Det är ett filter som blockerar skadliga webbsidor.  Vi har också tjänsten  Nätsäker, som ger dig skydd vid oönskad bilddelning, falska profiler och digital mobbning. Vill du ha ytterligare skydd, vid id-stöld och kapning av betalkort, finns Nätsäker Plus.

Det här är Nätskydd

Nätskydd är ett filter som blockerar webbsidor som kan innehålla bedrägeriförsök, virus eller annan skadlig programvara. Det kan handla om så kallad malware (fil eller kod avsedd att sabotera), bedrägerisidor, falska tävlingar, sms-länkar och fakturor. Avsikten är att komma åt dina kort- och id-uppgifter. Du skickas i stället vidare till en varningssida.

Nätskydd ingår i alla våra mobilabonnemang och skyddar dig från skadliga sidor när du surfar via mobilnätet. Vi rekommenderar att du har Nätskydd påslaget hela tiden. Om du ändå skulle vilja slå av det tillfälligt gör du det i Mitt Telenor här på webben eller i appen.

Läs mer om Nätskydd här

Vanliga frågor om Nätskydd

 • Nätskydd är ett filter i mobilnätet som blockerar sidor som innehåller virus, bedrägeriförsök eller andra skadliga programvaror som kan försöka stjäla personlig information från dig. Du skickas istället vidare till en sida som informerar om att sidan du tänkte besöka är skadlig.

  Nätskyddsfiltret uppdateras varje dag, eftersom nya försök till bedrägeri pågår hela tiden.

  Läs mer om Nätskydd här

 • Nätskydd är aktiverat hela tiden om du inte själv har stängt av det. Om du är osäker på om ditt nätskydd är påslaget, gå in och kolla i Mitt Telenor här på webben under Abonnemang och Inställningar och betaltjänster eller i appen under Abonnemang och Inställningar.

 • Nej, Nätskydd fungerar inte när du är ansluten till wifi, utan bara när du surfar på mobilnätet.

 • Nej, VPN slår ut Nätskydd, som då slutar fungera.

 • Nej, Nätskydd fungerar bara när du surfar via mobilnätet. Vill du ha bra skydd på dina andra enheter rekommenderar vi att du skaffar Surfa säkert, läs mer om det här.

 • Nätskydd är aktiverat på alla våra mobilabonnemang. Har du stängt av Nätskydd slår du på det igen i Mitt Telenor här på webben under Abonnemang och Inställningar och betaltjänster eller i appen under Abonnemang och Inställningar.

 • Vi rekommenderar att du alltid har Nätskydd påslaget, för din egen säkerhet. Väljer du ändå att stänga av Nätskydd kan du göra det i Mitt Telenor här på webben under Abonnemang och Inställningar och betaltjänster eller i appen under Abonnemang och Inställningar.

 • Nej, Nätskydd ingår bara om du har mobilabonnemang hos oss.

  Vill du ha bra skydd på dina enheter rekommenderar vi att du skaffar Surfa säkert, läs mer om det här.

 • Nej, vi följer GDPR och sparar aldrig information om vilka sidor du besöker.

Det här är Nätsäker

Nätsäker är en säkerhetstjänst som ingår i alla våra nya mobilabonnemang. Med Nätsäker får du såväl juridisk rådgivning som hjälp att stoppa olika typer av nätkränkning och att göra polisanmälan. I Nätsäker ingår bland annat kostnadsfri rådgivning och skyddet täcker rättegångskostnader upp till 200 000 kronor.

Är du osäker på om Nätsäker ingår i ditt abonnemang? Logga in i Mitt Telenor på här på webben eller i appen och titta efter. 

Läs mer här om vad som ingår i Nätsäker.

Det här är Nätsäker Plus

Nätsäker Plus ingår i våra nya Plus-mobilabonnemang. Precis som med Nätsäker får du juridisk rådgivning och hjälp att stoppa olika typer av nätkränkning. Med Nätsäker Plus får du dessutom skydd vid id-kapning och ekonomisk förlust. Tjänsten omfattar alla i ett abonnemang oavsett adress och täcker bland annat ekonomisk förlust vid id-stöld upp till 100 000 kronor och rättegångskostnader upp till tre miljoner kronor. 

Är du osäker på om du har Plus-abonnemang? Logga in i Mitt Telenor här på webben eller i appen och titta efter.

Läs mer här om vad som ingår i Nätsäker Plus.

Så gör du en anmälan

Anmäl id-stöld eller nätkränkning

Anmälan av nätkränkning, id-stöld eller kapning av betalkort görs till vår samarbetspartner Help försäkring.

Öppettider: måndag - torsdag kl 9 - 17, fredag 9 - 16.

Ring 0771-985 200

eller mejla info@helpforsakring.se

Help har också kundportalen Min sida där du kan följa ditt ärende, ladda upp bevis och kommunicera med din jurist.

Det här händer efter anmälan

När du anmäler någon typ av nätkränkning, id-stöld eller kapning av betal- och kreditkort via Help Försäkringar får du svar samma dag eller senast på morgonen nästa arbetsdag. Du får hjälp och rådgivning av en jurist som följer just ditt ärende, hela vägen fram till rättegång om så skulle behövas. 

Vanliga frågor om våra säkerhetstjänster

 • Nätsäker och Nätsäker Plus ger båda skydd vid olika typer av nätkränkning. Nätsäker Plus ger dessutom ett utökat skydd vid id-kapning och ekonomisk förlust.

  Jämför Nätsäker och Nätsäker Plus