Barnets första mobil

Är det dags att skaffa egen mobil till ditt barn? Här får du tips om inställningar, kan läsa mer om våra säkra abonnemang, skärmtid och hur man bäst pratar om sånt som händer på nätet. Du kan också lägga till en användare i ditt abonnemang för en smidig och prisvärd lösning. 

Bättre pris

Ju fler ni är desto billigare blir det per person

Ni kan vara upp till 8 personer som delar på surfen i ett av våra mobilabonnemang. Välj mellan 5 GB, 15 GB, 35 GB eller Obegränsat. Med Obegränsat surfar ni alla fritt inom Sverige och får ta med er 100 GB att dela på utomlands. 

Exempel: 
Användare 1 med Obegränsat: 569 kr/mån 
+ Användare 2: 219 kr/mån 
+ Användare 3: 219 kr/mån 
= 967 kr/mån totalt

Dela surfen

Enkelt och smidigt, allt på en faktura

Slipp krångla med olika fakturor. Här får ni allt samlat på en enda. Du kan också hålla koll på tidigare och kommande fakturor direkt i appen Mitt Telenor. 

Där kan du som är huvudägare också enkelt fördela surfen mellan användarna. När du vill, hur ofta du vill. Har ni abonnemanget Obegränsat kan du fördela utlandssurfen på 100 GB mellan er.

Frihet för familjen

Ring fritt inom familjen i hela världen

Med Telenor Familj ringer alla familjemedlemmar varandra utan extra kostnad. Ni kan prata hur länge ni vill, oavsett var ni är i världen – så mycket som 30 dagar i sträck. Det är en trygghet som du kan förlita dig på. En trygghet som ger er frihet att upptäcka världen, tillsammans eller på olika håll.

Tänk på att detta inte gäller för satellitsamtal. Det vill säga befinner du dig uppe i luften eller till havs är det bättre att vänta tills du når land om du inte vill betala extra.

Säkerhetspaket i alla abonnemang

Spärra skadliga sidor med Nätskydd

 • Filter som blockerar webbsidor som kan innehålla virus, bedrägeriförsök eller skadlig programvara.

Läs mer om Nätskydd >

Få hjälp vid nätkränkningar med Nätsäker

 • Rättsskydd och juridisk hjälp att stoppa oönskad bilddelning, falska profiler och digital mobbing.
 •  Kostnadsfri rådgivning, 5 timmar juristhjälp/år ingår
 • Täcker rättegångskostnader vid rättstvister upp till 200 000 kr
 • Täcker kostnad för psykologhjälp upp till 5 000 kr
 • Täcker förlorad arbetsinkomst upp till 5 000 kr

Läs mer om Nätsäker >

Välj mobil

Har du redan en mobil eller behöver du köpa en? Hos Telenor finns både nya och begagnade mobiler. Stora skärmar och små händer kan vara svårt. Välj en som passar ditt barn.

Skal och skärmskydd

Oavsett vilken mobil du väljer, se till att köpa skal och skärmskydd så håller den längre. Kom förbi din närmsta Telenor-butik för att hitta tillbehör till mobilen. 

Våra säkra abonnemang

För oss är det viktigt att du ska känna dig säker. I våra mobilabonnemang ingår Nätskydd och Nätsäker utan extra kostnad. Om du har Telenor Familj med flera användare gäller det för alla användare.Försäkringen Nätsäker hjälper dig om du utsätts för nätkränkningar. Nätskydd blockerar skadliga sidor när du surfar.

Koll på surf och skärmtid

Mobilen öppnar upp en ny värld, men ska den alltid vara tillgänglig? Lägg till en medlem i ditt Apple-ID så kan du exempelvis ange skärmfri tid eller hur länge vissa appar får användas. Samma funktioner finns i Google Family Link om du har Android.

Självklart går det att ringa och messa som vanligt även om du har satt regler för skärmtid.

Om ni delar på surfen i ett mobilabonnemang hos Telenor kan du fördela surfmängden i appen Mitt Telenor.

Inställningar

 • Godkänn appar och köp
  Lägg till barnet som medlem i Apple-ID. Du kan ställa in exempelvis skärmtid eller godkännande av appar och köp i förväg. För Android finns motsvarigheten Google Family Link.

 • Hitta mobilen
  Om barnet tappar bort sin mobil kan du med funktionerna Hitta min iPhone/Hitta min enhet se var mobilen är på en karta. 

 • Spärra utlandssamtal och telefonomröstningar
  I appen Mitt Telenor kan du spärra tjänster som surf och samtal i utlandet och ändra inställningar för telefonomröstningar.

Prata om nätet

Vilka har du pratat med på nätet idag? Vad är det roligaste du har sett på nätet idag?

Telenor har tillsammans med Rädda Barnen tagit fram tips på hur du kan prata med barn om nätet. Just nu kan du hämta en frågekortlek i Telenors egna butiker med frågor som passar barn i olika åldrar.