Allt om bredband

Våra olika bredbandsabonnemang:

Bredband via fiber 

 • Surfa i upp till 1000 Mbit/s
 • Lån av prisvinnande wifi-router ingår

Vårt snabbaste och mest populära bredbandsabonnemang. Det är perfekt för alla tillfällen, även när hela familjen är hemma och jobbar, spelar, lyssnar på musik och tittar på tv – samtidigt. 

Bredband via mobilnätet

 • Fast bredband med 5G-utrustning
 • Obegränsad surf från 449 kr/mån

Ett fast bredband via mobilnätet där en utomhusmottagare ger dig bästa möjliga täckning. Surfa med 5G-utrustning!

Mobilt bredband

 • Ta med dig bredbandet dit du vill
 • Surfa via 4G-router

Mobilt bredband är flexibelt och flyttbart och du kan ta med uppkopplingen vart du vill, till platser där det ofta inte finns tillgång till fast bredband. Här surfar du med 4G-utrustning.

Hjälp att handla? Chatta eller ring 0770-77 70 10 vardagar kl 8-18 och helger kl 10-17. 

Tips för ett snabbare wifi

Vill du veta hur du får bästa möjliga uppkoppling i hemmet? Kolla in videon med våra råd. 

Prisvinnande wifi-router

Vår wifi-router har vunnit priser både för sin design, täckning och hastighet. Ingår fritt som lån när du skaffar bredband via fiber.

Bredband via mobilnätet får toppbetyg av Aftonbladet

I Aftonbladets jämförelse sticker Telenors bredband via mobilnätet ut som ett av de bästa i klassen. Inte illa!

Wifi-förstärkare med Wifi 6

Den är liten, snygg och gör så att ditt wifi räcker ännu längre i hemmet. Lägg till den när du skaffar bredband via fiber hos oss.

Erbjudanden:

 

Koppla upp och koppla av med Surfa Säkert

Släpp tanken på alla hackers, phishers, scammers, id-kapare, bedragare och nätmobbare. Med vårt nya säkerhetspaket med F-Secure och HELP Försäkring hjälper vi dig att hålla koll på allt det där. Så att du kan känna dig trygg och ägna dig åt annat.

Vanliga frågor om bredband

 • På telenor.se/surfa-nu hittar du allt om hur du kommer igång med ditt bredband. 

  Till telenor.se/surfa-nu

 • Det beror på vilken typ av bredband du har beställt, men generellt är det så att om bredband redan finns draget så kan du börja använda det så fort du har fått och kopplat in hårdvaran du fått från oss (router eller modem).
  Mer om leveranstider 

 • På telenor.se/surfa-nu hittar du allt om hur du gör för att koppla in din router - oavsett om du just har plockat upp den ur kartongen eller redan börjat koppla in den själv.

  Toppen, ta mig till telenor.se/surfa-nu

 • Du kan söka på din adress i villafiberportalen för att se om vi kan gräva fiber åt dig. Här kan du läsa mer om villafiber och hur allt går till, från avtal och planering till kabeldragning och installation av dina tjänster.

 • Absolut, du kan byta hastigheten en gång i månaden. Ring oss på 020-222 222 så hjälper vi dig.

Vi förklarar orden

 

Wifi

Kommer från engelskans Wireless Fidelity. Det är en teknik för trådlös kommunikation som oftast används för att surfa i hemmet eller på arbetsplatsen. Till detta behöver man en router.

Wifi-förstärkare

En wifi-förstärkare gör att ditt wifi får ännu längre räckvidd och bättre täckning. Perfekt för dig som bor i hus eller större lägenhet. Kallas även för extender, wifi-brygga eller repeater. 

 

 

Mbit/s

Mbit/s (megabit per sekund) visar hur mycket information som skickas per sekund. Med andra ord hur snabbt du kan surfa och ladda ned filer. 

 

 

 

Router

En router behöver du för att koppla upp ditt bredband via fiber eller telejacket. Det är en enhet som gör att du kan använda wifi och flera kan använda internet samtidigt. 

Läs mer om routrar >